Kéz- és körömápolás télen ProBeauty termékekkel

Kéz- és körömápolás télen

Rég megtanultuk, hogy a kezünk és körmeink állapota sokat elmond rólunk. Télen, és különösen most, hogy nagyon sűrűn mossuk őket, még inkább különleges ápolásra szorulnak. Összeszedtük, hogy mely otthon is használható professzionális termékekkel tudsz Te is gyönyörű kezet varázsolni.

Rég megtanultuk, hogy a kezünk és körmeink állapota sokat elmond rólunk. Télen, és különösen most, hogy nagyon sűrűn mossuk őket, még inkább különleges ápolásra szorulnak. Összeszedtük, hogy mely otthon is használható professzionális termékekkel tudsz Te is gyönyörű kezet varázsolni.

  1. Tisztaság a lelke mindennek

Mielőtt bármit tennél, alaposan moss kezet. A mindennapokban lehetőleg bőrkímélő szappant használj, ami nem szárítja a bőröd és a körömágyad, gyengéden, de hatékonyan tisztít. Azokat az eszközöket is tisztítsd meg, amiket használni fogsz. Ezeket viszont (az eszköz anyagától függően) érdemes egy erősebb tisztítószerrel vagy alkohollal áttörölni, hogy minden baktériumtól és kosztól megszabadulj.

  1. Távolíts el mindent, ami fölösleges

Természetesen a kézápolást úgy is elvégeztheted, hogy körömlakk vagy géllakk van a körmeiden, viszont néha érdemes pihentetni a körömlemezt is. Tavasszal és nyáron a rengeteg gyönyörű szín miatt ezt nehezebb megállni, télen viszont könnyebb pár hétig natúr körmökkel élni.

Tehát, ha viselsz bármilyen körömlakkot, mosd le. Géllakk oldásához használd a Thuya argán olajos oldószerét, így megkíméled magad a reszelgetés okozta kellemetlenségektől, és nem sérted fel a szarulemezt sem. Ha viselsz ékszereket, azokat is vedd le, hiszen a krémek, ápolók és a procedúra „utótermékei” nem tesznek jót nekik.

  1. Puhán könnyebb

Áztasd be a kezeid meleg vízbe, és adj hozzá pár csepp olajat. Ez lehet szőlőmag, jojoba, argán, mandula, kókusz vagy makadámdió, a lényeg, hogy a bőr és a körömágy puhítása mellett tápláld is a kezeket. Így könnyebb lesz a következőkben dolgozni velük.

  1. Szabadulj meg a megkeményedett, elhalt részektől

Ez a legkritikusabb része a kéz- és körömápolásnak. Légy nagyon óvatos, mikor reszelsz, vágsz és formázol (főleg, ha először csinálod otthon magadnak), hiszen könnyű bajt csinálni. Válassz kifejezetten körömágy eltávolítására alkalmas ollót, illetve körömvágó csipeszt (vagy ollót). A megfelelő eszköz több, mint fél siker, hiszen még a legprofibb szakemberek sem tudnak jó munkát végezni, ha rossz kellékkel dolgoznak.

A kemény (mostanra felpuhított) bőrt finoman, közepes nyomással reszeld le. A körmöknél óvatosan told vissza a körmökre nőtt vékony bőrt, majd vágd le a fölösleges részeket. (Mindezt a lábaidon is ugyanígy elvégezheted, viszont mindig ügyelj a higiéniára.)

TIPP: Nézz szét professzionális eszközeink közt, remek áron találsz TITANIA ollókat és csipeszeket, valamint többféle reszelőt és buffert.

  1. Formázd és fesd körmeidet

Ha gondolod, és szükségét érzed, vágd le és formázd körmeidet. Inspirálódj az interneten, például nézd meg 2021 köröm trendjeit a Pinteresten.

  1. Hidratálás a kulcs

Elérkeztünk a legjobb részhez. Most már csak a kézbőr és a körmök hidratálása maradt hátra. Viszont itt sem mindegy, hogy milyen terméket használsz, hiszen sok kézkrém egyáltalán nem táplál megfelelő módon, csak zsíros érzetet hagy maga után. Mi az OPI Pro Spa ultra tápláló kéz szérumát vagy a kéz, köröm és kutikula védő krémjét ajánljuk, ami a kupuazu és a fehér tea erejével nyugtat, táplál, regenerál és véd az UV sugaraktól.

A hatékonyabb felszívódás érdekében vékony, pamutból készült kesztyűt. Ez segít megakadályozni, hogy hamar lemosd vagy leszedd a krémet.